Aangepaste horecaregels

19 augustus 2020

Beste leden,

Op de persconferentie van 6 augustus j.l. kondigde minister-president Mark Rutte een aantal aanscherpingen van de coronamaatregelen aan. Door een opleving van het virus is het onder andere noodzakelijk de maatregelen in de horeca aan te passen, het bron- en contactonderzoek beter mogelijk te maken en zo de verspreiding van het virus te beperken. Wat betekent dit voor de horeca op onze tennisclub?

Sinds 10 augustus is het verplicht in het clubhuis, de kantine en op het terras, zowel binnen als buiten te werken met reserveringen, moeten gasten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels) en is het verplicht gasten te vragen zich te registreren zodat de GGD een grondig bron- en contactonderzoek kan doen in het geval van een besmetting.

Het vooraf online reserveren van een tennisbaan voor vrijspelen blijft dus gehandhaafd. Dit kan via de website of ClubApp. De reservering geeft dan ook recht op een plaats in het clubhuis of op het terras.

Verenigingen moeten daarnaast alle bezoekers van de horecagelegenheid in het clubhuis en terras vragen hun gegevens achter te laten. De gegevens mogen wij uitsluitend gebruiken voor bron- en contactonderzoek. Tevens moeten de vragen van de corona-gezondheidscheck zijn gesteld. Dit geldt dus voor spelers, begeleiders en toeschouwers die gebruik willen maken van de horecagelegenheid in het clubhuis of op het terras.

Om aan deze regels te voldoen vragen wij de bardienst om te contactformulieren in te laten vullen. Deze formulieren liggen op de bar naast de pinautomaat. Deze formulieren worden 14 dagen bewaard waarna ze vernietigd worden. De gezondheidsvragenlijst hangt aan de bar.

De afgelopen maanden hebben we gezien hoe goed we het opstarten van tennis hebben opgepakt. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid in de strijd tegen het coronavirus. Samen maken we tennis op een verantwoorde en veilige manier voor iedereen mogelijk. We houden afstand en geven ruimte. Het blijft belangrijk om de drukte op het park, op de banen, op het terras en in het clubhuis te controleren en beheersbaar te houden, zodat de 1.5 meter gewaarborgd kan worden.

Wij hopen op een ieders medewerking zodat wij aan de verplichting, die ons opgelegd wordt, kunnen voldoen.

Veel tennisplezier en blijf gezond,

Het bestuur

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 616 0887

Tennispark TCD

Esdoornlaan 4-6
3319 XD Dordrecht